In een stad in ontwikkeling ontstaan altijd tijdelijke, vaak ongewenste situaties, zoals dichtgespijkerde panden of een leegstaand tankstation. Of een ingestorte pier. Door een toevoeging of een verandering aan te brengen op die plek wil ik de schoonheid van die tijdelijke situatie laten zien en benadrukken. Mijn schilderijen refereren aan stedelijke of landschappelijke omgevingen.

Zo is PinkingNY, Petrolstation en Gevel ontstaan. Ik reageerde vanuit wat ik meest interessant vond van die locaties, zoals bijvoorbeeld Walled Garden in Oxfordshire, waar het aanbrengen van een horizontale lijn op een monumentale muur een groot effect had. En The Pleasure Pier in Brighton, waar een korte film met interviews een beeld geeft van de bijzonderheid van de afgebrande monumentale pier uit het Victoria-tijdperk. In het verlengde van deze werken ontstonden ook Aluminium Street en Scaffolding I,II,III

Opgeleid en in beroepspraktijk actief als tweedimensionaal schilder, ontstond het allereerste werk in de openbare ruimte bij toeval: door het isoleren uit hun eigen omgeving van een paar fruitbomen met lakens, zodat ik er beter foto’s van kon maken (Mas de Charrou).

Het werk leidde tot de gedachte om rechtstreeks in de openbare ruimte werk te gaan maken. Later maakte ik ook weer schilderijen geïnspireerd op die tijdelijke en ruwe stedelijke situaties. Tenslotte ging ik ook nieuwe installaties maken in de besloten tentoonstellingsruimte en galeries.

De meest recente werken krijgen meer een sociaal aspect, bijvoorbeeld in de samenwerking met een stichting die borduurwerk uitvoert in opdracht. Op het strand van Noordwijk aan Zee maakte ik een werk ter nagedachtenis aan Henriëtte Roland Holst, en voor de Nederlandse ambassade in Seoul, een korte film over het ‘ontkoppen’ van tulpen, op de voor buitenlandse toeristen zo bekende Nederlandse tulpenvelden. En in Mexico interviewde ik voor een tentoonstelling in het bekende Diego Rivera Museum de enige nog levende oud medewerker van Rivera zelf. In Zuid Korea werkte ik aan een fotoserie over de volkswijken van Seoul, naar aanleiding van een boek over de opkomst van de nieuwe economieën in Azië. Daarbij maakte ik ook aan de grens met Noord-Korea foto’s en een paar video-interviews met mensen die hun familie kwijtraakten door de tweedeling.

In het Natuurmuseum Brabant maakte ik een tentoonstelling met het skelet van een potvis, vanuit een subsidieregeling van de provincie. Het museum zelf had niet genoeg geld voor restauratie en installatie. In ruil voor deze bijdrage mocht ik drie maanden lang in de museumzaal zelf, aan nieuwe schilderijen werken, met het skelet als inspiratie.