Statement

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Huub van der Loo

Publieke Ruimte

In een stad in ontwikkeling ontstaan altijd tijdelijke, vaak ongewenste situaties, zoals dichtgespijkerde panden, een leegstaand tankstation, een afgesloten straat, of een ingestorte pier. Door een toevoeging of een verandering aan te brengen aan het object wil ik de schoonheid van die situatie laten zien en benadrukken.  

PinkingNY

Schilderijen

Opgeleid en in beroepspraktijk actief als tweedimensionaal schilder maakte ik vanaf het begin schilderijen over ordeningen voornamelijk in de stedelijke en landschappelijke omgeving, en later ook werk geïnspireerd op mijn ingrepen in die openbare ruimte. 

 

Oilpaint on linen, 50 x 70 cm

Installaties

Het allereerste werk in de openbare ruimte ontstond bij toeval: door het isoleren uit hun eigen omgeving van een paar fruitbomen met lakens, zodat ik er beter foto’s van kon maken

Het werk leidde tot de gedachte om rechtstreeks in de openbare ruimte werk te gaan maken. Tenslotte ging ik ook nieuwe installaties maken in de besloten tentoonstellingsruimte en galeries.

Mas de Charrou

Sociale context

Recentere werken krijgen meer een sociaal aspect, bijvoorbeeld in de samenwerking met medewerkers van stichting Kant, die op basis van een ontwerp borduurwerk uitvoerden op mijn schilderijen. 

Op het strand van Noordwijk aan Zee maakte ik een werk ter nagedachtenis aan Henriëtte Roland Holst. In Zuid Korea werkte ik aan een project over de volkswijken van Seoul, naar aanleiding van een boek over de opkomst van de nieuwe economieën in Azië, en aan een project  over de DMZ, de grens met Noord-Korea.