About

Publieke Ruimte

In een stad in ontwikkeling ontstaan altijd tijdelijke, vaak ongewenste situaties, zoals dichtgespijkerde panden, een leegstaand tankstation, een afgesloten straat, of een ingestorte pier. Door een toevoeging of een verandering aan te brengen aan het object wil ik de schoonheid van die situatie zichtbaar maken en benadrukken. 

PinkingNY

Schilderijen

Opgeleid en in beroepspraktijk actief als schilder maakte ik vanaf het begin schilderijen over ordeningen, voornamelijk in de stedelijke en landschappelijke omgeving. Later maakte ik ook schilderijen geïnspireerd op mijn installaties in de openbare ruimte. 

 

N.T. Oilpaint on linen, 50 x 70 cm

Installaties

Het allereerste werk in de openbare ruimte ontstond bij toeval: door het isoleren uit hun achtergrond van een paar fruitbomen, om er foto’s van te maken. De installatie bleek interessanter dan de detailfoto’s

Het werk leidde tot de gedachte om rechtstreeks in de openbare ruimte werk te gaan maken. Tenslotte ging ik ook installaties maken in besloten tentoonstellingsruimte en galeries.

Mas de Charrou, foto van installatie, 25 x 30 cm, Lambda-print op Dibond

Sociale context

Recentere werken krijgen meer een sociaal aspect, bijvoorbeeld in de samenwerking met medewerkers van stichting Kant, die op basis van een ontwerp borduurwerk uitvoerden op mijn schilderijen. 

Op het strand van Noordwijk aan Zee maakte ik een werk ter nagedachtenis aan Henriëtte Roland Holst. In Zuid-Korea werkte ik aan een project over de volkswijken van Seoul, naar aanleiding van een boek over de opkomst van de nieuwe economieën in Azië, en aan een project  over de DMZ, de grens met Noord-Korea. Zulke werken leveren andere resultaten op, zoals filmpjes.