Petrol Station

Een leegstaand tankstation aan de rand van Tilburg is omgebouwd tot een soort lichtgevende doos. Het is een vreemd overblijfsel van een voormalig tankstation: alleen het dak op twee pilaren, en het betaalhokje stonden nog overeind. Ik wilde de bijzonderheid van deze tijdelijke situatie laten zien en benadrukken.

Ik heb, de randen van het dak volgend, wanden gemaakt van lichtdoorlatende polycarbonaat platen, tegen een frame van houten balken, en vervolgens het originele licht in het plafond opnieuw aangesloten. ’s Avonds scheen het licht van binnenui, aangesloten op een tijdschakelaar.

Polycarbonate, wood

Bij een leegstaand tankstation, waarvan alleen het dak en het kassahuisje nog bestond, zijn onder de dakrand nieuwe wanden geplaatst van halftransparant polycarbonaat, tegen een constructie van houten balken. Vervolgens is het originele licht in het plafond opnieuw aangesloten, waardoor het object ’s avonds van binnenuit verlicht werd.